Případová studie dlazdimezulou.cz

Od nuly ke stabilním poptávkám (díky online reklamě).

Kategorie:

  • Služba
  • B2B
  • B2C

Popis klienta.

Klient se zabývá prodejem přírodních materiálů, konkrétně žuly a ruly. Zákazníkům nabízí tyto materiály k nákupu a taktéž nabízí jejich pokládku na míru. Jeho cílovou skupinou jsou majitelé rodinných domů, firemní zákazníci nebo státní instituce.

Kategorie:

  • Služba
  • B2B
  • B2C

Jaký byl cíl od klienta?

Zviditelnit své služby ve vybraných regionech ČR a SR a získání prvních zákazníků, jelikož firma na trhu začíná.

Jak jsme postupovali?

Vzhledem k tomu, že se firma nacházela na počátku své existence, bylo potřeba důkladně analyzovat chování prvních návštěvníků webu a poté vyhodnotit, zda je vše funkční a najít případná UX zlepšení. Nasadili jsme analytický nástroj Smartlook a podle našich zjištění jsme navrhli klientovi doporučení ke změnám, která budou mít vliv na konverzní poměr.

Na základě analýzy klíčových slov jsme zvolili vyhledávací reklamy na Google ads, kde zákazníci hledají konkrétní výrazy a jsou již v pokročilé fázi rozhodování. Stejný postup proběhl také v rámci sítě Seznam.

Abychom oslovili a motivovali k akci i uživatele, kteří o tomto materiálu doposud nepřemýšleli, spustili jsme kampaň na Facebooku. Na něm prezentujeme ukázky hotových prací, abychom komunikovali benefity tohoto materiálu a také jeho designové možnosti.

Ukázka reklamy Facebook
Ukázka reklamy Google

Výsledek práce

Už během prvních dvou měsíců přišlo klientovi 11 kvalitních poptávek, které mohl byznysově zpracovat. Po půl roce od spuštění jsme stabilizovali příjem nových zakázek. Na základě úspěchů současné strategie postupně rozšiřujeme cílení na nové regiony.

 

Ukázka reklamy Facebook

Co to měřitelně přineslo klientovi?

Klient získává díky online reklamě každý měsíc pravidelné poptávky. Jsme na začátku, takže se připravujeme na očekávaný růst i v dalších regionech ČR. Klient také aktivně hledá spolupracovníky pro regionální zakázky, aby mohl vyhovět rostoucí poptávce.

ukázka google reklamy

Máte podobný cíl?

Kontaktujte nás a pustíme se do toho! 🚀

 

+420 774 557 598

chci@arrowmarketing.cz